Muş’un İlk Bilim Şenliği ve Sergisi Sona Erdi


Muş Alparslan Üniversitesinin ev sahipliğinde DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı desteğiyle düzenlenen Bilim Şenliği ve Sergisi, iki günlük yoğun bir programın ardından sona erdi. Akademisyenlerin ve öğrencilerin yanı sıra Muş’taki ortaöğretim kurumlarının yüzlerce öğrencisinin ve eğitimcilerinin de katılım gösterdiği etkinlik, onlarca bağımsız bilimsel deneylere sahne oldu.

Muş Alparslan Üniversitesi Öğretim Elemanı ve Bilim Şenliği ve Sergisi Proje Yürütücüsü Arş. Gör. Yalçın Kalkan’ın, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Metin Aksu’nun ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdüllatif Tüzer’in açılış konuşmaları ile başlayan organizasyon, çeşitli standlarda öğretim üyeleri ve üniversite öğrencilerinin anlatımıyla sunulan deneyler ile devam etti.

Bilim Şenliği ve Sergisi’nin ikinci gününde de Hacettepe Üniversitesi, Onkoloji Anabilim Dalı başkanı Prof. Dr. Gökhan Özyiğit’in “Kanser mi oluyoruz?” konulu söyleşisi büyük ilgi çekti. Yüze yakın akademisyen yetiştirmiş, polimerler ve nanoteknoloji alanında dünyaca tanınmış bilim insanımız, Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adil Denizli’nin “Nanoteknoloji ve Nanosensörler” hakkındaki söyleşisi de öğrencilere bilimde merak etmeyi ve akıl süzgecinden geçmiş hayaller kurmayı aşıladı