Cumhuriyetin 100 Yılında 100 Bilim İnsanı - 100 Scientists in the 100th Anniversary of the Republic

Dr. Adil Denizli, Koç Lisesi tarafından derlenmiş olan kitapta yer aldı.


“Bu millet ve memleket ilme ve irfana çok muhtaç; eğitim ve öğretim görmek için, ilim ve fen almak için Avrupa’ya, Amerika’ya ve her tarafa çocuklarımızı göndermeye mecburuz. İlim ve fen ve ihtisas nerede varsa, sanat nerede varsa gidip öğrenmeye mecburuz. Çok çalışmaya mecburuz. Çalışmak demek ise boşuna yorulmak terlemek değildir. Zamanın gereklerine göre bilim ve teknik ve her türlü medeni buluşlardan azami derecede yararlanmak zorunludur.” Mustafa Kemal ATATÜRK

Atatürk’ün bundan 100 yıl önce kurduğu cümlelerden ilham alarak dünyanın dört bir yanına ilim öğrenmeye giden bilim insanlarını ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilklerini tanımak ve hatırlamak için başladığımız yolculuğa Koç Okulu öğrenci, öğretmen, çalışan ve velilerinin de katkılarıyla 100 bilim insanı posterlerini oluşturarak devam ettik.

İnceleyeceğiniz posterlerde Türkiye Cumhuriyeti’nin ilklerini, dünyaya ismini duyurmuş bilim insanlarını ve onların çalışmalarını bulacaksınız. Bu isimlerden çok daha fazlasının olduğuna ve daha nicelerinin 100. yılını kutlayan Cumhuriyetimizden yetişeceğine eminiz.

Bilimin ışığında nice 100 yıllara!